CHOOSE LANGUAGE

måndag 7 september 2009

Weekend i Halmstad

Äntligen! Ett åt hade hunnit gå sedan vi var i Halmstad senast. Jag, David och Benjamin. Det var så mysigt att få komma ner till Ena och umgås hemma hos henne men även i mysiga Halmstad.
Det blev en del god mat, rolig film, shopping m.m.

                      Sover så gott
Lyssnar ipå musik i pappas jobbhörlurar

Jag och Zanna
Dancing queen
På Thai efter en shoppingtur, Benjamin blev jättetrött
På kvällen såg vi en rolig film och åt lite god mat. Det blev sallad a´la Aida. :-)
Ingredienser:
Provansk Salladsmix
Något gott bröd till krutonger (ex, lantbröd, grovt fröigt bröd)
Tomater
Grön Pesto
Lufttorkad skinka (ex Serano, Parma)
Pinjenötter
Mozzarella
Balsamvinäger + Olivolja
1 Börja med att Skölja salladen. Lägg den i en stor skål. Den största du har. (Ev. 2 mindre skålar)
2 Tärna brödet i 2*2 cm stor bitar. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek brödet tills det har fått en     gyllenebrun färg. Tillsätt några skedar pesto samtidigt som du vänder på brödbitarna i stekpannan.
3 Värm ugnen ca 175 grader och fördela den lufttorkade skinkan på en plåt som du har täckt med aluminiumfolie. Låt den grillas tills den lufttorkade skinkan ser knaprig ut ca 5-10 min.
4 Ta en ny lite stekpanna och rosta pinjenötterna i den utan något matfett, endast lite salt på.
5 Tärna önskad mängd mozzarell och önskad mängd tomater.
6 Lägg i tomaterna, mozzarellan, krutongerna i salladsskålen och häll på balsamvinäger och olivolja så mycket du önskar.
7 Lägg upp lufttorkade skinkan på ett uppläggningsfat och pinjenötterna i en liten skål.
Ena i köket
Jag i köket
MAT
 Nästan alla vid matbordet :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar